روش خلاق بودن چیست؟
در پاسخ به این سوال که روش خلاق بودن چیست؟ و یا چگونه باید خلاق باشیم؟ ابتدا باید توضیح داد خلاقیت در وجود انسان به دو حالت قرار گرفته است:
در حالت اول فطری و ذاتی است و انسان ذاتاً ذهن باز و افکاری وسیع دارد و عنصر خلاقیت در وی گنجانده شده است. در حالت دوم اکتسابی است و خود انسان تلاش می کند دید خود را وسیع و ذهن و افکار خود را پرورش دهد تا بتواند خلاقیت را بدست آورد.
از نظر تیم ایده پرداز آذرخش که سال ها در این زمینه، یعنی ایده پردازی، فعالیت می کند، همه انسان ها عنصر خلاقیت را در وجود خود دارند، اما به دلیل عدم آگاهی و شناخت و عدم استفاده و عدم پرورش آن، این عنصر کنار گذاشته می شود.
انسان هرچقدر دیرتر به سمت پرورش و استفاده از عنصر خلاقیت می رود به همان نسبت شکوفا شدن آن نیز سخت تر می شود.
مثلا اگر کسی این مقاله را در سن ۱۵ سالگی مطالعه می کند و تصمیم به شکوفایی خلاقیت خود می گیرد خیلی بهتر و سریع تر می تواند خلاقیت را در خود پرورش دهد و به نتایج عالی برسد به نسبت این که یک فردی در سن ۴۰ سالگی بخواهد خلاقیت را در خود پرورش دهد و از آن استفاده کند!
روش خلاق بودن چیست؟
برای اینکه خلاق باشیم و یا خلاقیت را در خود تقویت و پرورش دهیم و از این نهال بتوانیم محصول خوبی بدست آوریم، باید شروطی را رعایت کرد:
شرط اول:
اولین شرط خلاق بودن، داشتن توانایی تصویرسازی ذهنی است.
یعنی انسان باید بتواند در ذهن خود هر آنچه که با چشم می بیند را از جهات مختلف ببیند و بررسی کند. از جهات مختلف یعنی تصویرسازی سه بعدی با امکان جابه جایی خود شخص. در بعضی موارد ما یک شیئی را در ذهن خود جا به جا می کنیم تا قسمت های مختلف آن را ببینیم و بررسی کنیم و گاهی نیاز هست خودمان جا به جا شویم تا به شیئی یا چیزی یا مسئله ای نگاهی بیاندازیم تا بتوانیم آن را حل کنیم.
شرط دوم:
شرط دوم خلاق بودن، به هیچ چیزی نباید بی تفاوت بود.
انسان ها چیزهای زیادی را در طول روز می بینند اما این دیدن ها فقط به چشم محدود می شود و فراتر از چشم یعنی به مغز برای تحلیل ارسال نمی شود. در واقع شرط دوم خلاقیت یعنی به هرچیزی که می بینید فکر کنید، حتی برای چند لحظه(حتی یک ثانیه!)
چون با فکر کردن به چیزهایی که می بینیم، در مغز یک بخش برای آن چیز ایجاد می گردد که موقع استفاده از خلاقیت، ذهن به طور خودکار به سراغ آن بخش های ایجاد شده مورد نظر خواهد رفت.
شرط سوم:
شرط سوم خلاق بودن، توانایی ترکیب کردن است.
این شرط یعنی پس از موفقیت در تصویرسازی ذهنی(شرط اول) و پس از تمرین و بی تفاوت نبودن به هر چیزی که می بینیم(شرط دوم) می بایست بتوانیم اطلاعات مختلف بدست آمده فعلی و اطلاعات بدست آمده سابق را با یکدیگر ترکیب کرد.
اطلاعات بدست آمده فعلی یعنی اطلاعات مسئله ای که فی الحال می خواهیم برای حل آن خلاقیت ایجاد و از آن استفاده کنیم و اطلاعات بدست آمده سابق نیز، مسائل و موضوعات و چیزهایی هستند که قبلا بدست آورده ایم و شامل شرط دوم نیز می شود.
شروط اول و دوم بدون شرط سوم معنایی ندارد و این شرط سوم است که خلاقیت از آن معنا می گیرد.
با رعایت شروط فوق و تمرین و هوشیاری، انسان می تواند خلاقیت را در خود پرورش دهد و تبدیل به یک شخص خلاق شود.
انسان از طریق خلاقیت می تواند برای جامعه خود خدمات بسیار ارزنده ای ارائه کند.
اگر در کسب و کار خود، نیاز به خلاقیت دارید، ما مشتاق به ارائه خلاقیت های بی شمار خود به شما هستیم. از خرید ایده گرفته است تا ساخت استارت آپ، ما امکان یاری رساندن به شما را فراهم نموده ایم.
لینک کوتاه: https://makestartup.ir/zlgc
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.