زمان به اجابت رسيدن دعا
دعا از مواردی است که همه ما آن را انجام داده و بدون شک مشتاق مستجاب شدن آن هستیم. اینکه زمان به اجابت رسیدن دعا چه موقع است بدون شک سوال خیلی از ما انسان هاست! ما در این مقاله با استفاده از فرضیه ای جالب می خواهیم زمان به اجابت رسیدن دعا را محاسبه کنیم.
زمان به اجابت رسیدن دعا:
1-فرض كنيد شخصي نماز خود(مثلا نماز ظهر و عصر) را با نيم ساعت تاخير مي خواند و مدت زمان كل،براي خواندن نماز و تا قضا شدن آن 7 ساعت مي باشد.اگر تا پايان عمر اين شخص 40 سال باقي مانده باشد در اين صورت مي توانيم به ازاي يك نماز و يك دعا،مدت زمان استجابت دعا را تعيين كنيم:
در فرض داشتيم:
“0.5” ساعت تاخير در ازاي “7” ساعت مدت زمان براي خواندن نماز
و
“X“ مدت تاخير در استجابت دعا در ازاي “40” سال تا پايان عمر
توضيح فرض بالا:
ما مي توانيم نماز خود را(در اين مثال نماز ظهر وعصر مد نظر است) به اندازه 7 ساعت به تاخير بياندازيم،حال آن كه به اول وقت بودن آن بسيار سفارش شده است.از طرفي وقتي ما دعا مي كنيم به سريع به اجابت رسيدن آن اصرار مي ورزيم! حال اگر براي يك نماز،يك دعا در نظر بگيريم و آن نماز را فقط نيم ساعت به تاخير بياندازيم،خدا هم مي تواند دعاي مارا به حداقل x مدت به تاخير بياندازد.چون ما از هفت ساعت نيم ساعت تاخير كرديم و خدا هم از چهل سال x مدت را.اكنون x را محاسبه مي كنيم:
ابتدا بايد 40 سال را تبديل به ساعت كنيم:
350400 = 24*365*40
يعني 40 سال=350400ساعت
با يك طرفين وسطين ساده از فرض بالا x راحت بدست خواهد آمد و يا مي توان از فرمول زير استفاده كرد:
مدت تاخير در استجابت دعا(x)= (مدت تاخير انداختن در خواندن نماز اول وقت*مدت زمان باقي مانده تا پايان عمر)÷مدت زمان تا قضا شدن نماز
X=(0.5*350400)/7=25028.5
25028.5 ساعت طول مي كشد تا آن دعا به اجابت برسد يعني حدود دو سال و ده ماه.و نمي توان از خدا گلايه كرد چون عمل خودمان است… .
بيان اين مطلب تنها براي شناخت خودمان است،شناخت معرفت خود نسبت به خدا و همه چيز را به گردن خود بايد انداخت نه اين كه به خدا نسبت داد.زيرا دنيا همانطوري با ما رفتار مي كند كه با آن رفتار مي كنيم…
اكنون براي جذابيت بيشتر و اطلاعات بيشتر،نماز صبح را محاسبه مي كنيم(نماز مغرب و عشا مانند نماز ظهر و عصر در مثال بالا در نظر بگيريد).
2-براي نماز صبح 1.5 ساعت تا قضا شدن آن در نظر مي گيريم و با تاخير نيم ساعت و40 سال(350400ساعت) تا پايان عمر:
1.5 0.5
350400 x
X=(0.5*350400)/1.5
X=116800يعني حدود 13 سال و چهار ماه.
-3-خب،اگر كسي نمازش را،مانند نماز صبح اول وقت بخواند چه مدت طول مي كشد تا دعايش به اجابت برسد؟:
1.5 0
350400 X
X=(0*350400)/1.5=0
X=0 يعني زماني طول نمي كشد،و در دم دعايش مستجاب مي شود.
(نكته: شايد بگوئيد خيلي از افراد را مي شناسيد كه نماز اول وقت مي خوانند اما دعايشان مستجاب نمي شود،در پاسخ بايد گفت كه براي استجابت دعا مسائل بسياري مطرح است و تنها محدود به نماز نيست،اما نماز يكي از مهم ترين عوامل آن است.همان طور كه قبلا هم بيان كرديم هدف از طرح مطالب فوق تلنگري به خود و توجه به ارزش قائل نبودن ما به خداست. و با اين منطق ما،خدا هم مي تواند با استفاده از همان منطق دعا را به تاخير بياندازد و جاي هيچ گلايه اي نيست.)
يك سوال زيبا:
اگر كسي قبل از آغاز زمان نماز، به انتظار آن بايستد و يا نماز ديگري(مستحبي) بخواند، آن وقت وضعيت دعاي او چگونه خواهدبود؟
4-براي نماز صبح مثال مي زنيم و البته فراموش نشود كه براي يك دعا و يك نماز مثال زده مي شود: اگر كسي 15 دقيقه(يك چهارم ساعت)قبل از اذان صبح نماز مستحبي بخواند و منتظر اذان و اقامه نماز صبح باشد(با فرض 40 سال تا پايان عمر):
-1/4 1.5
X 350400
X=(-1/4*350400)/1.5
X=-58400 از نظر رياضيات يعني حدود شش سال و هشت ماه قبل، دعايش مستجاب شده!!!!!
شايد در ظاهر عجيب به نظر برسد اما در حقيقت دو معنا دارد:
در معناي اول اينكه شش سال و هشت ماه قبل دقيقا واقعي است،اما نه به شكلي كه شما تصور مي كنيد بلكه دعاي شش سال و هشت ماه بعد او در اين لحظه تاييد شده است.
در معناي دوم،دو حالت وجود دارد:
در حالت اول اگر در شش سال و هشت ماه قبل هم همچين نمازي را ميخوانده،به عمر او اضافه مي شود.
در حالت دوم اگر در شش سال و هشت ماه قبل اين نماز كه هيچ و اصلا نماز اول وقت نمي خوانده،جبران آن سالهايي خواهد شد كه با تاخير در نماز اول وقت،دعا نيز به تاخير افتاده است.
برای درک بهتر موضوع داستاني كه در عكس زير آمده را مطالعه بفرمائيد.
داستان(دعای امروز در 40 سال قبل مستجاب شده است!):
5-حال همين مسئله را براي نماز ظهرو عصر محاسبه مي كنيم:
X=(-1/4*350400)/7=-1.42
يعني حدود يك سال زودتر دعا مستجاب مي شود… .
اكنون با مقايسه دو محاسبه فوق، متوجه اهميت نماز اول وقت و علي الخصوص نماز صبح و نماز شب(هرچند يك ركعت) شده باشيد كه چقدر ارزشمند است،نه براي كسي،بلكه فقط و فقط براي خودمان سودمند است.پس خواهرم! برادرم! نماز اول وقت را ترك نكن،بخاطر خودت هم كه شده… .
اكنون كمي متغيرها را تغيير مي دهيم. فقط توجه داشته باشيد كه ما براي يك نماز و يك دعا محاسبه مي كنيم،اشتباه برداشت نشود كه ناعوذ بالله خدا ظالم است و يك نماز كه با تاخير مي خوانيم در مقابل x سال دعا را به تاخير مي اندازد،خير ما فقط براي يك نماز و يك دعا محاسبه مي كنيم،آن هم فقط با منطق خودمان كه هيچ گلايه اي نمي توان به خدا كرد.
در مثال 1 مدت عمر را به جاي 40 سال،20 سال در نظر مي گيريم:
20*365*24=175200 تبديل 20 سال به ساعت
X=(0.5*175200)/7
X=12514
يعني اگر بيست سال تا پايان عمرمان مانده باشد، حدودا يك سال طول خواهد كشيد تا دعا مستجاب شود.و همين طور اگر عمر را كم كنيم زمان استجابت دعا كمتر خواهد شد.مثلا اگر با همين نيم ساعت تاخير در نماز خواندن،و عمر يك ماهه بخواهيم بدانيم دعا چه موقع مستجاب خواهد شد اينگونه محاسبه مي كنيم:
30*24=720 يك ماه برابر است با 720 ساعت
Y=(7*720)/0.5=10080 يعني 420 روز طول ميكشد تا دعا مستجاب شود و اين يعني وقتي كه عمر ما تمام شده… .
براي مثال 2 نيز مدت بيست سال را محاسبه مي كنيم:
X=(0.5*175200)/1.5=58400
و اين يعني حدودا شش سال تا استجابت دعا طول مي كشد.
و اگر مدت عمر يك روز باشد:
X=(24*0.5)/1.5=8
و اين يعني مدت زمان استجابت دعا هشت ساعت بعد دعا است،آيا کسی دوست دارد از عمرش كم شود تا اينكه دعایش زودتر مستجاب شود؟!؟!؟!؟!؟
در رابطه با مثال 3،هيچ فرقي نمي كند كه شخص چه مقدار عمر داشته باشد.
وضعيت يك دعا و يك نماز قضا شده:
چون بعد از قضا شدن نماز،هر موقع مي توان نماز قضا را به جا آورد،پس مدت تاخير به اندازه مدتي است كه طول مي كشد نماز قضا شود.يعني(با توجه به مثال 1):
مدت تاخير در نماز=7 ساعت
مدتي كه طول مي كشد نماز قضا شود=7 ساعت
مدت باقيمانده تا پايان عمر: 40 سال يا 350400 ساعت.
X=(7*350400)/7=350400 يعني همان چهل سال بعد مستجاب مي شود كه موقع مرگ و بي فايده است.
خب،مدت زماني كه طول مي كشد تا نماز قضا شود، در زمستان و تابستان متفاوت است.و اينك براي زمستان با عمر چهل سال مثال مي زنيم:
نيم ساعت تاخير،5 ساعت تا قضا شدن،و 350400 ساعت تا پايان عمر
X=(0.5*350400)/5=35040 يعني چهار سال زمان مي برد دعا مستجاب شود(در حالت قبل 7 ساعت تا قضا شدن نماز بود كه اين مقدار معمولا در تابستان است و حدودا دو سال و هشت ماه بود كه محاسبه كرديم).
اكنون براي مثال 1 با همان شرايط جز اين كه مدت تاخير در خواندن نماز را به چهار ساعت تغيير ميدهيم و براي مثال 2،مدت تاخير را به يك ساعت افزايش مي دهيم:
براي مثال يك:
X=(4*350400)/7=200228.5 كه برابر است با 22 سال تاخير در استجابت دعا.
براي مثال دو:
X=(1*350400)/1.5=233600 كه برابر است با 26 سال تاخير در استجابت دعا.
زمان به اجابت رسیدن دعای یک شخص 25 ساله ای که 10 سال نماز نخوانده:
اينك فرض كنيد شخصي 25 ساله در مدت ده سالي كه از سن تكليفش گذشته هيچ نمازي نخوانده و چهل سال تا پايان عمرش بيشتر باقي نمانده است:
براي نماز صبح: x=(1.5*350400)/1.5 كه برابر است با همان چهل سال.
براي نماز ظهرو عصر و مغرب و عشا ميانگين ميگيريم و مدتي كه طول مي كشد تا نماز قضا شود را 6 ساعت در نظر مي گيريم.براي جلوگيري از تكرار در دو ضرب مي كنيم:
Y=2(6*35400)/6 كه برابر است با هشتاد سال(40 سال نماز ظهرو عصر و چهل سال نماز مغرب و عشا).
با مجموع اين سالها(يعني چهل سال براي نماز صبح و هشتاد سال براي دو نماز ديگر) 120 سال دعايش بخاطر اين سه نماز به تاخير مي افتد.و بايد اين عدد را در 10 ضرب كنيم(چون ده سال است كه نماز نخوانده) كه حاصل مي شود 1200 سال.
تفسير 1200 سال:
شخص 25 ساله كه هيچ نمازي را از 15 سالگي نخوانده(ده سال بدون نماز) نه تنها هيچ دعايي از او پذيرفته نيست(با استفاده از منطق خودمان)،چون كه 1200 سال عمر نمي كند،بلكه بدهكار هم مي شود.زيرا چون تا پايان عمرش 40 سال بيشتر باقي نمانده، چهل سال دعايي از او پذيرفته نميشود، تا بدهي اش صاف شود.اما 1160 سال باقي مي ماند كه هنوز بدهكار است.پس اين مدت در سراي آخرت با او تسويه خواهد شد و اين تنها با استفاده از منطق خودمان است نه چيز ديگر.
نتیجه گیری:
مطمئننا هيچ يك از ما همه نمازهايمان را در اول وقت خود نخوانده ايم و هيچ يك هم اين قدر تاخير در استجابت دعاي خود نديده ايم.چه خداي مهرباني كه با منطق ما با خودمان برخورد نكرده(و اگر هم برخورد مي كرد كاملا حق داشت و جاي گلايه اي نبود)و با منطق خويش كه منطق “ارحم الراحمين”ي است رفتار كرده و هيچ دعايي را به تاخير نيانداخته مگر با علم و حكمت كه همين هم نعمتي ديگر و دعايي ديگر از خود ما بوده(خدايا به ما خير برسان).الحق كه خدايمان شايسته خداونديست،ما مدام به خود ظلم مي كنيم و از خدا ناسپاسي مي كنيم،اما او بزرگوارانه و با نهايت مهرباني و گذشت از ما مي گذرد.
شرمندگي،بدتر و سخت تر از كاريست كه باعث شرمندگي مي شود.پس بيائيد شرمنده او نباشيم،و همه نماز هاي قضا شده و با تاخير خوانده را جبران كنيم تا لااقل خودمان آبروي خودمان را در پيشگاه حضرتش نبرده باشيم.
در رابطه با نماز قضا و دعاي آن بايد اضافه كنم كه كسي كه معمولا نمازش قضا ميشود و يا آخر وقت مي خواند،دعايش موقع مرگ مستجاب نميشود،چون خدا عالم و حكيم و ارحم الرحمين است،بلكه در لحظه آخري كه در تنگناي مشكل خود هستيم به حل آن مي پردازد.چون خود اينگونه كرده ايم.
و نكته مهم ديگر اين است كه تمامي مطالب ذكر شده از نظر رياضيات بوده است و نه گفته خدا يا اهل البيت عليهم السلام،هرچند اگر به بررسي روايات و احاديث بپردازيم متوجه خواهيم شد كه مطالب فوق الذكر تا درصد بالايي درست هستند.براي اين منظور كافيست آثار نماز شب و نماز اول وقت را مطالعه بفرمائيد.
افراط صورت گرفته در اين مطلب(از نظر درست بودن آن در واقعيت و عمل) مدت تاخير در استجابت دعاست و تفريط انجام گرفته در جائيست كه شخصي كه نماز نخوانده بعد از 1200 سال دعايش مستجاب مي شود در حالي كه كسي كه نماز نميخواند عملا كافر بيان شده(زيرا جز نماز نشانه ديگري ندارد و هزاران دليل ديگر) و با اين حساب ديگر مهم نيست كه دعايش چه موقع مستجاب مي شود،چه بسا زود هم به اجابت برسد اما ارزش ندارد و بالعكس معناي ديگري دارد… مانند اين كه كودك شما با جيغ و داد از شما چيزي را مي خواهد و شما براي اينكه صداي او را نشنويد آن چيز را به او مي دهيد تا ساكتش كنيد… .
حرف آخر:
خدا مهربان تر از آن است كه قابل وصف باشد.رو به او كن، و تنها به او اعتماد داشته باش؛هرچند او بندگان زيادي دارد اما تو غير از او خدايي نداري پس هرچقدر هم كه گناه كار باشي او تو را پس نمي زند…
لینک کوتاه: https://makestartup.ir/eytn
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.